Helende Herstel Yoga

 

Herstel Yoga is een zachte, helende yoga die speciaal is ontwikkeld voor mensen met gezondheidsklachten. Ook als je beperkt bent in je energie en beweging kun je mee doen. Herstel Yoga heeft positieve effecten bij o.a. rugklachten, COPD, burn-out, hoge bloeddruk, Parkinson en kanker. Yoga stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten. Door zachte oefeningen worden organen gemasseerd en verbetert de doorbloeding en circulatie van lymfe. Ook leert men een langzame en diepe buikademhaling, waardoor het lichaam in een toestand van rust en herstel komt. Dit leidt meteen in de eerste les al tot een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Vinyasa Yoga

 

Vinyasa Yoga is een manier van yoga in flow; als een dans. Hierdoor ontstaat meditatie in beweging. De houdingen volgen elkaar op in een vloeiende reeks.  
Vinyasa yoga kent geen vaste serie, maar wel een vaste structuur. De invulling van de les is iedere keer anders. Om een thema of peakpose wordt zorgvuldig een creative sequence gebouwd. 
Lichaam, ademhaling en geest staan continu met elkaar in beweging. De yogahoudingen (asana’s) gaan via verbindende bewegingen (vinyasa's) dynamisch in elkaar over op een krachtige in- en een uitademing. 
Je bouwt aan zelfbewustwording, gezondheid, kracht (zowel fysiek als mentaal) en ervaart meer evenwicht. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een gelukkiger leven!